Experimentarium

Byens Bedste Sted For Børn

Denne flotte titel vandt Experimentarium i 2003 ved en afstemning på den store internetportal Alt om København (aok.dk). Hele 55 % af stemmerne pegede på Experimentarium. Og har man nærmet sig stedet en enkelt gang, kan man virkelig tilslutte sig: Dette er bare eventyrlandet for pilfingre og andre nysgerrige sjæle, herunder børn i alle aldre!

Formelt er Experimentarium Danmarks største ”science center”, et aktivitets- og kulturcenter for natur og teknik. Science centrene stammer fra USA, men har spredt sig til hele verden. Overalt, hvor de er anlagt, har de opnået en uhyre popularitet, som først og fremmest må tilskrives, at de har udviklet en helt ny og spændende museumspædagogik, som er baseret på gæstens aktive deltagelse, egne forsøg og opdagelser.

Frys din skygge

Ja, men hvordan er det nu lige man gør? På Experimentarium leger du dig til svaret og bliver klog på spørgsmål som ”Findes der grønne kaniner?” eller ”Kan du løfte dig selv?” Du kan også prøve en jordskælvssimulator og en hviskeparabol eller en musikalsk hinkerude! På Experimentarium finder du omkring 300 forskellige interaktive opstillinger, som præsenterer dig for naturens mysterier og menneskets umådelige nysgerrighed og skaberevne, fra antikkens erkendelse af naturlovene til den allernyeste superteknologi!

Dans lys og lyde frem i "Valmueskoven"

Der er også tænkt på de helt små i BørnePavillonen, som er en eventyrlig konstruktion i glade farver og børnestørrelse med aktiviteter for børn på 3-6 år. Nysgerrighed overfor verden og vilje til at finde et svar starter tidligt. Experimentarium udvider hele tiden med nye ideer og særudstillinger, som i Cirkus Fysikus, hvor du selv er cirkusartist i en verden af spændende fysiske fænomener.