Dyrehavsbakken

Tag med på Bakken

Sol, sommer, glade mennesker, grønne træer, sjov, mad og drikke - og måske en lur i skyggen? Det er ikke uden grund, at Bakken har en meget stor kreds af trofaste gæster, for hvem en årlig sommertur på Bakken er helt uundværlig.  Her er noget for alle: God mad og hygge i de mange restaurationer, cafeer og værtshuse, revy, levende musik og dans, syngepigerne på ”Bakkens hvile” - eller måske en tur i den store rutchebane, i spøgelsestoget og de 35 andre kørende forlystelser? Eller prøv lykken i en af de 11 spillehaller, propfyldte med spilleautomater af alle mulige slags? Skydeboder, spilleboder, candyfloss, Cirkusrevyen, Pjerrot med sine tryllekunster, Mester Jakel teater - her er noget for hele familien! Og hvis man trænger til en pause, venter naboen Jægersborg dyrehave med smukke græssletter, ældgamle træer og omkring 2000 stk. hjortevildt.

Verdens ældste forlystelsespark

Eventyret startede i 1583, da den senere navnkundige Kirsten Piil opdagede en vandrig kilde i kongens dyrehave. Kilden blev hurtigt kendt, og folk valfartede til kilden, som blev tillagt helbredende kraft - især omkring sankthans. Og hvor der kommer folk, kommer der gøglere!

I dag er Dyrehavsbakken et fornemt eksempel på dansk folkelighed.  Bakken har omkring 2,5 mio. gæster årligt, nr. 2

I Europa i konkurrence med temaparker som f.eks. Disneyland ved Paris. Men Bakken er langt fra strømlinet underholdning, parken har sit helt eget særpræg, med en uhøjtidelig stemning og atmosfære. Bakken er ikke en koncern, men en forening af 57 selvstændige forretningsdrivende, med hvad det indebærer af mangfoldighed, charme og traditioner. Ægte, dansk folkelighed, når den er bedst.