Fjord & Bælt

Verdens eneste ”marsvinarium”

Tag til Kerteminde Havn og besøg det eneste sted i verden, hvor du kan opleve verdens mindste hval, marsvinet, tumle sig, lave kunster og træne fuldstændig som den større fætter, delfinen, gør i de talrige delfinarier verden over.

Fjord&Bælts to marsvin, Freja og Eigil, er siden 1997 blevet trænet i forbindelse med forskellige forskningsprojekter. De er søde, sjove og tillidsfulde, og du kommer helt tæt på - og risikerer at blive våd. Et af centerets mange tilbud til børn er oven i købet en dag som marsvinetræner - eksklusivt, men en oplevelse for livet.

Skal der flere kunster til, skal centerets 4 sæler nok sørge for det. Også de er med til forskning - få f. eks. svaret på, "om sæler kan fange fisk med bind for øjnene.”

Underholdning og forskning hånd i hånd

Fjord&Bælt er både et spændende oplevelsescenter for børn og voksne og en forskningsinstitution. Stedets formål er gennem forskning, udstillinger og aktiviteter at formidle Bælthavets natur, miljø og historie. Beliggenheden i Kerteminde ud til Storebælt er optimal. Se de spændende udstillinger bl.a. om vand i bevægelse, om det sårbare miljø i Kerteminde Nor, om hvaler og meget mere. Udstillingerne og de tilknyttede sanseoplevelser udvikles løbende af stedets biologer. Det er også muligt at følge forskningen på nærmeste hånd, især omkring havpattedyrene sæl og marsvin.

Vil du med på snorkeldykketur i Storebælt?

Centeret gør meget ud af deres aktivitetsprogram. Her er plads til både faste punkter - som sommerens daglige sejlture på fjorden eller bæltet sammen med biologerne - og til overraskelser tilpasset årstiden.

Hver dag i juli er der endvidere mulighed for at komme med på en snorkeldykkertur til havets forunderlige verden. Du behøver ikke at have særlige forudsætninger eller erfaringer - og bæltets forunderlige verden venter lige under overfladen!