Tivoli

Eventyrland i hjertet af København

Ingen anden forlystelsespark i verden ligger så centralt placeret som Tivoli. Parken er ganske enkelt Københavns grønne hjerte på et godt 8 ha stort areal mellem Rådhuspladsen og Hovedbanegården. Når man træder ind ad den imponerende hovedindgang, er det som at komme i eventyrland. Her findes en fortryllende blanding af et grønt åndehul i storbyen, af tradition, historie og af topmoderne forlystelser og aktiviteter. Tivoli rummer også fantastiske blomsterarrangementer, ældgamle træer og Tivolisøen, som er et levn fra Københavns gamle voldanlæg. Når mørket falder på oplyses springvand, blomster og de gamle bygninger i den kinesisk inspirerede have af 110.000 farvestrålende lygter og lamper. To gange om ugen oplyses hele Tivoli af et stort festfyrværkeri.

Pantomime, rock og god mad

Den verdensberømte have er ubestridt Danmarks mest besøgte forlystelsessted med over 3 mio. gæster i de 5 måneder, Tivoli holder åbent hvert år. De traditionelle gratis tilbud som Pantomimeteaterets Pjerrot, Harlekin og Columbine eller Plænens artister og fredagsrock veksler med internationale kunstnere i Glassalen og Koncertsalen. Mange gæster kombinerer besøget med et godt måltid mad, og her er mulighederne nærmest overvældende. Tivoli har ikke mindre end 21 à la carte restauranter og 20 caféer eller uformelle spisesteder. Hertil kommer over 70 hyggelige boder med alt fra hotdogs til hjemmelavede bolcher, candyfloss og brændte mandler.

Tivoli dækker ethvert behov for aktivitet - lige fra en hyggelig karruseltur for de allermindste til et frit fald fra 60 meters højde. Kast dig ud i vild action på Danmarks største rutschebane eller genoplev oldemors henrykte hvin i en af verdens ældste trærutschebaner. Tivoli har fortryllet sine gæster i over 160 år, og haven har dannet forbillede for forlystelsesparker overalt i verden, ja den er sågar blevet kopieret i mindste detalje i Japan. Men fortryllelsen og atmosfæren kan ikke kopieres - den skal opleves i Københavns hjerte.