Egeskov Slot

”Egeskov sigthtseeing” – besøg grevens slot

Med udgangspunkt i en af Europas flotteste og mest dramatiske vandborge fra begyndelsen af renæssancen (bygget 1554) byder Egeskov Slot velkommen til en helt speciel multioplevelse, der rummer historie, natur, haver i alle afskygninger, spændende og sjove museer, aktiviteter, leg og underholdning for alle aldersklasser.

Egeskov Slot er ganske enkelt Danmarks mest besøgte privatejede herregård og et fremragende eksempel på, hvordan aristokratisk, privat herregårdsliv kan afløses af åbenhed og udvikling af en international seværdighed af høj standard. Slottet og den 795 ha store ejendom ejes af greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille, som er 9. slægtled på slottet.

Far ikke vild i parken – eller labyrinten!

Et besøg i Egeskov Slotspark er en i alle henseender overvældende oplevelse. På det 28 ha store parkareal er der, med udgangspunkt i rester af den oprindelige slotspark, gennem de sidste 50 år indrettet et væld af forskellige parktyper og haveafsnit.

Her er haven med Europas største fuchsiasamling, her er Renaissancehaven, Den engelske Have, Dufthaven, Urtehaven anlagt i 1600-tallet, Hvilehaven, Krydderurte- og Dahliahaven, Vandhaven, Staudehaven, Den hvide og Den grå Have, flere Rosenhaver og meget mere. Parken udvikles hele tiden.

Slotsparken er berømt for sine mange labyrinter, lige fra en gammel bøgelabyrint fra 1730 over labyrinter i pil, bambus og taks. Prøv verdens største labyrint eller den finurlige labyrint formgivet af multikunstneren Piet Hein – du får nemt et kvarter til at gå med at fare vild, inden du når midten og den frelsende gangbro tilbage til friheden.

Veteranbiler, flyvemaskiner og gamle motorcykler

Det berømte veteranmuseum med gamle biler, motorcykler og hele 8 flyveklare veteranfly var starten til et museumseventyr med en række store og små museer i Egeskovs avlsbygninger. Her finder du, ud over de nævnte, museer og udstillinger for landbrug, hestevogne, dukker, redningskøretøjer (Falck-museet), en gammel købmandsforretning, en arbejdende smedje og meget mere. Også denne afdeling udvides stadig.

For børn er Egeskov et eventyr, hvad enten de er med rundt på det gamle slot, tumler sig på legepladsen, leger skjul i labyrinterne eller besøger geder, dådyr og fuglevoliere. Et specielt tilbud for alle ikke-svimle børn og voksne er en 100 meter lang trætopsvandring 10-15 meter over skovbunden i den gamle bøgeskov.

Egeskov har åbent dagligt fra maj til oktober.