Knuthenborg Safaripark

Nordeuropas største dyre- og landskabspark

Tæt ved Maribo og motorvej E47 finder du den imponerende Knuthenborg Safaripark, anlagt i parken til Knuthenborg gods. Parken blev oprindelig anlagt i engelsk herregårdsstil omkring 1866, og en 7,5 km lang kampestensmur med 4 fornemme porte blev bygget omkring den næsten 600 ha store park. Hvor før kreaturer, får og hjortevildt dekorativt græssede det romantiske landskab græsser nu næsehorn, antiloper, giraffer, zebraer, yakokser, bisoner og elefanter i Nordeuropas største safaripark.

Knuthenborg er mere end vilde dyr

Kør på safari i egen bil på de over 15 km køreveje rundt i den smukke park og kom på klods hold af de over 1000 dyr, der har overtaget herredømmet i det lollandske herregårdslandskab. Parkens stolthed er de sibiriske tigre - verdens største kat. Men tag ikke fejl af de smidige og kælne bevægelser - bliv i bilen og husk - du har vigepligt for tigre!

Ikke alle parkens dyr kræver samme respektfulde afstand. I flere sektioner kan du stige ud og klappe mere fredelige dyr som geder, lamaer, kameler, æsler og ponyer, som oven i købet inviterer børnene på en ridetur. Knuthenborg Safaripark har aktiviteter nok til en eventyrlig feriedag. Benyt cafeteriaet eller medbring selv frokostkurven og spis i det grønne, her er masser af plads og smukke omgivelser. Besøg det spændende fugleparadis, hvor 21 store volierer er hjem for en vrimmel af smukke og farvestrålende eksotiske fugle, og nyd de mange sjældne træer og buske, hvoraf nogle stammer tilbage fra den oprindelige engelske landskabspark.

Knuthenborg er skræddersyet til børn. Småland er et kæmpestort stykke Danmarkskort, hvor børnene kan sejle i flodheste, klatre, sejle med modelbåde, køre i veteranbil eller med minidamptog og meget mere. Her og på den sjove legeplads med Danmarks flotteste legeborg er der uudtømmelige legemuligheder.