Bangsbo området

Fritids- og ferieaktiviteter for hele familien

Bangsbo er et natur- og kulturområde i den sydlige udkant af Frederikshavn.
Udgangspunktet er den gamle Bangsbo hovedgård, som med sine voldgrave ligger ned til åen, der slynger sig gennem hele området. Herregården rummer Bangsbo Museum med bl.a. en søfartshistorisk samling og det nyåbnede museum for modstandsbevægelsen og dagligdagen under besættelsen.

Skovtur med muligheder

En del af herregårdens park er omskabt til botanisk have bl.a. med rosenhave med mere end 200 historiske rosensorter. Syd for museet ligger den forunderlige stenhave med 1000 forskellige sten fra Vendsyssel.

For børnene er naturlegepladsen i Bangsbo Dyrehave en kæmpeattraktion. Her kan de boltre sig på skibet Røde Orm, i labyrinterne og på fæstningen med hængebro. Der findes også bålpladser.

Følg ”oplevelsesstien” rundt i dyrehaven med ca. 40 stk. hjortevildt og ud i det øvrige skovområde i Bangsbo ådal, som er kendt for sit rige fugleliv.

Pikkerbakken og Bangsbo fort

Fra herregården nede ved åen går turen mod øst op gennem skoven til du i 71 meters højde står på toppen af Pikkerbakken med en fantastisk udsigt over Kattegat. I klart vejr ses til Skagen og Læsø. Pikkerbakken er en del af den 3 km lange kystskrænt fra tiden lige efter istiden. Ishavets strandbred ligger i dag i godt 50 meters højde sendt til vejrs af Danmarks største landhævning.

Lige syd for Pikkerbakken ligger Bangsbo Fort, et stort kompleks med 70 bunkers fra 2. verdenskrig. I nogle af kanonstillingerne kan du se 150 mm kanoner fra det danske artilleriskib Niels Juhl. Kanonerne blev genbrugt her af besættelsesmagten.

Længere vandreture (2-3 km) kan gå til f.eks. Vandværksskoven og Cloostårnet vest for herregården.