Den Blå Planet

En attraktion i verdensklasse

Danmarks Akvarium blev til Den Blå Planet og åbnede for offentligheden i 2013. Den Blå Planet er Nordeuropas største akvarium med tusindvis af dyr og syv mio. liter vand.  Den Blå Planet tilbyder et unikt oplevelsesprodukt, hvor underholdning, fascination og viden kombineres i spektakulære rammer. Smuk arkitektur, forskning og formidling, den nyeste akvarieteknik og dyrearter fra hele verden skaber overraskende og minderige oplevelser, der får børn og voksnes hjerter til at banke for vandets forunderlige liv.

Fra Danmarks akvarium til Den Blå Planet

Eventyret om Danmarks Akvarium begynder juleaftensdag 1934. Ingeniør Knud Højgaard og hans søn, zoologen Mogens Højgaard, går deres årlige tur gennem skoven. Sønnen Mogens beskriver sin drøm om at bygge drivhuse til padder og fisk, hvis han altså ejede skoven. Med bemærkningen opstår idéen til Danmarks Akvarium, for Knud Højgaard svarer sin søn, at »den ting er til at snakke om«.

Fem år senere, det vil sige i 1939, indvies Danmarks Akvarium. Som årene går, kommer nye tilbygninger til. Alligevel er Danmarks Akvarium ved at vokse ud af sine bygninger i Charlottenlund.

Efter en årrække med indsamling af midler via bl.a. fonde igangsættes en arkitektkonkurrence i 2007. Et nyt akvarium skal bygges, og Tårnby Kommune på Amager stiller en strandgrund til rådighed. Det danske arkitektfirma 3XN vinder den internationale arkitektkonkurrence. Det nye akvarium, Den Blå Planet, er nu en realitet.

 

Nordeuropas største akvarium

Dyrene fra det gamle Danmarks Akvarium i Charlottenlund flytter med til Den Blå Planet og mange flere kommer til, så Den Blå Planet i dag rummer tusindvis af fisk og havdyr fordelt på 53 akvarier med i alt syv millioner liter vand, og er dermed Nordeuropas største akvarium. Bygningens arkitektur er inspireret af en hvirvelstrøm, og allerede inden Den Blå Planet har åbnet dørene kåres bygningen som ’Danmarks bedste fyrtårnsprojekt’ inden for turisme- og oplevelsesøkonomien.