Kattegatcentret

Danmarks hajcenter

Kattegatcentret i Grenaa er en af Danmarks mest spændende og dynamiske attraktioner. Det store center på bredden af Kattegat rummer et utal af oplevelser. Tag en tur på det rullende fortov i hajtunnelen under ½ mio. liter varmt tropisk havvand og oplev gyset, når de næsten 3 meter lange sandtigerhajer stryger hen over hovedet på dig - kun en ½ meter væk. Centrets samling af tropiske hajer og rokker omfatter også nursehajer, revlehajer, skæghajer, revhajer, citronhajer og de elegante pilrokker. I hajtanken og de tropiske akvarier møder du et væld af spændede dyr og farvestrålende fisk.

Centret har naturligvis også akvarier med dyr og fisk fra de forskellige havmiljøer i Kattegat: Strandbredden, tidevandszonen, klinterne, havnen og det åbne hav. Og så kan du få lov at klappe en rokke eller stør på ryggen. Udenfor i Lagunen boltrer sælerne sig og optræder villigt under den daglige fodring.

Eksperimenter og leg

Undersøg-selv-hjørnet er miljø-udstillingens populære eksperimentarium med sjove forsøg og mulighed for at gå i dybden med hav og miljø. Miljø-udstillingen tilbyder aktuel viden om havet som ressource, skraldespand og rekreativt område.

Science-udstillingen er stedet, hvor du kan lege dig til viden om havet. Havet følger de forskellige naturlove, men hvordan er det nu lige, de virker? Find selv ud af, hvordan det hænger sammen ved at prøve dig frem - med garanti for sjov og forundring. De mange interaktive opstillinger handler om bølger, havstrømme og andre fænomener fra havets verden. Fra april til oktober foregår det store vandsjov udendørs - med gode chancer for at blive våd!