Tycho Brahe Planetarium

Oplevelser i kæmpeformat hver time

Tycho Brahe Planetarium & Omnimaxteater er et avanceret center for populær astronomi og rumforskning. I Rumteatret kan du hver time opleve naturen gennem de spektakulære IMAX-film - verdens største filmformat - eller få forevist stjernehimlen vha. den avancerede stjerneprojektor. Planetariet udvikler selv sine stjerneforestillinger, laver lasershows og udarbejder danske versioner af IMAX-film.

En IMAX forestilling er en oplevelse, der kan tage pusten fra de fleste. Sammen med 256 andre tilskuere sidder du under det 1000 kvadratmeter store kuppellærred. Lærredet er så stort, at du er fuldstændig omsluttet af billedet - du er midt i filmen.

Naturens undere er emnet for mange IMAX-film. Du kan komme med på tur langt ud i kosmos, dykke i havet, besøge en rumstation, et koralrev eller tage den helt store tur ned i dybhavets evige mørke. Bliv omgivet af chimpanser og delfiner eller tag med på flyvetur over pyramiderne. Du kan også opleve suset, når nogle af verdens dristigste vovehalse udfordrer skæbnen og kaster sig ud i frit fald over bjergtagende natur, hvad enten det sker fra en klippeafsats over afgrunden eller fra fly i mange kilometers højde. IMAX-forestillingerne er utroligt populære, så det er en god ide at reservere plads på planetariets hjemmeside.

Ny viden direkte til publikum

Tycho Brahe Planetariet sætter en ære i at være helt opdateret med den nyeste viden, vel at mærke formidlet, så alle kan forstå den. Når der sker nye ting i universet, f. eks. landsætning af en Mars -sonde, reportage fra Den Internationale Rumstation eller en komet er at se på aftenhimlen, så er Planetariet helt opdateret. Den ”permanente” udstilling er langt fra permanent, men konstant aktuel, og på store skærme kan publikum følge med i begivenhederne eller selv besøge de store rumfarts- og astrologiportaler på Internettet og med megahurtige forbindelser udnytte de mange muligheder.

Andre steder i udstillingen tages nogle af de helt store spørgsmål op - livets opståen og muligheden for liv andre steder i universet. Du kan også blive opdateret med den nyeste viden om sorte huller, kvasarer og gammaglimt, hvis din hjerne trænger til udfordringer!

Planetariet tilbyder både guidede ture og selskabsarrangementer, ligesom der findes en velfungerende skoletjeneste.