Universe

Velkommen til Universe – Sønderjyllands største og sjoveste oplevelsespark

Universe er en naturvidenskabelig oplevelsespark, hvor børn og voksne leger sig til viden om naturvidenskab og teknologi. Her kan du tumle fra det ene eksperiment og sjove naturfænomen til et andet. Du kan bygge vandraketter, grave med en rigtig gravemaskine, køre tohjulede Segways og løfte en bil. Du kan også opleve fortællingen om hvordan en af Danmarks største industrivirksomheder er blevet til. Her på siden er der masser af information om Universe og de mange oplevelser, aktiviteter og begivenheder.

”Gå ikke bare og glo, brug kroppen – og hovedet!”

Så enkelt er budskabet i Universe. Man skal se, opleve, prøve, røre, tænke, lege og undersøge for at opnå de ”aha-oplevelser”, som er det centrale i en oplevelsespark, der er bygget op omkring naturens og teknikkens vidundere.

Børn og unge er hovedmålgruppen, men begrebet ”børn i alle aldre” bliver vidunderligt nærværende under besøget i Universe. Danfoss har haft et stort ønske om at styrke interessen for naturvidenskaben, da parken blev skabt. Målet er i sidste ende at støtte og stimulere de nysgerrige unge – måske fremtidens ingeniører i industrisamfundet Danmark.

Lyn og torden, vulkaner, gejsere og gletschere

Bliv kold og varm, våd og forskrækket, når du besøger ”Blue Cube”, hvor nogle af naturens voldsomste udtryk er taget under behandling. Her er det først og fremmest ”show” af flotteste slags, der skal fange interessen, men parken rummer herudover 150 fantastiske opstillinger, hvor krop og hoved kommer på arbejde.

Her er helt fyldt med naturfænomener, spændende teknik og sjove aktiviteter, og du kan roligt afsætte en hel dag til familiens besøg i Universe. Det er vildt underholdende - og hele familien bliver vildt klog på naturlig vis ! - men der skal arbejdes for underholdningen!

Universe – stedet hvor sjov er en videnskab. Oplevelsesparken tiltrækker hvert år tusindvis af børnefamilier og skoleelever. Vi leverer hver dag i åbningssæsonen en oplevelse på højt niveau ved at kombinere sjov og læring og vi pirrer på den måde gæsternes nysgerrighed. Vores vision er at skabe mere begejstring for naturvidenskab, teknologi og iværksætteri.