Odense Zoo

Den afrikanske savanne midt i Odense

En af Odense Zoo's hovedattraktioner er et næsten 4 ha stort område ned til Odense Å, hvor en kopi af et stykke afrikansk naturreservat fra Botswana er genskabt. Området består af både savanne og vådområde og kan opleves fra særlige naturstier og træbroer. Se løver og chimpanser, zebraer, strudse, et væld af storke og andre store afrikanske fugle i Okavango deltaet - midt i Odense.

En moderne zoologisk have er naturligvis indrettet, så dyrene trives optimalt, men også så publikum kommer tæt på og sommetider i en usædvanlig position. Odense Zoo har f.eks. et meget flot anlæg til sibiriske tigere, præget af Sibirien med birke- og fyrretræer og en klippetunnel, som tigerne kan gå op over, og som publikum kan gå igennem og opleve dyrene fra en ny vinkel.

Rejsen gennem Sydamerika - over og under vandet

Odense Zoo’s Oceanium er det hidtil største projekt i en dansk zoologisk have. Du kommer på en fantastisk rejse gennem det lange sydamerikanske kontinent, fra de fugtige tropiske regnskove til den subantarktiske kulde længst mod syd. Gå frit blandt tapirer, flodsvin, forskellige fugle, aber m.fl. i den store voliere. I den fugtige regnskov stiger både temperatur og luftfugtighed, fuglene synger, og de enorme søkøer på op til 800 kg tumler sig i floden. Turen går under vandet, først i ferskvand og så gennem koralrevets fantastiske verden med farvestrålende fisk. Rejsen slutter i verdens koldeste område, hvor du møder blæksprutter, en spækhugger og en stor flok pingviner.

Odense Å løber midt gennem Zoo, og i højsæsonen kan man sejle med "Åfarten" til Zoo fra centrum af Odense. Det er en helt usædvanlig og meget smuk oplevelse. Turen går som ved et trylleslag fra H.C. Andersens idylliske verden til de afrikanske sumpe!