Danmark Tekniske Museum

Fem kæmpehaller med familieoplevelser

Danmarks Tekniske Museum i Helsingør tilbyder familieoplevelser for fuld kraft. Her er ingen smalle steder, 5 store haller på over 8.000 m², der er stuvende fulde af flyvemaskiner, biler, dampmaskiner, ja alle tænkelige tekniske frembringelser fra de sidste 150 år.

Her er virkelig mulighed for at tilfredsstille selv den mest spørgelystnes trang til viden om teknik og mekanik. Her er svar på spørgsmål om alt fra computere til selve det at flyve, om elektricitet, biler, gamle håndværk og meget andet. Her kan man både se og i mange tilfælde også afprøve både ny og gammel teknik.

Nu flyver den

Menneskets trang til at flyve ved egen kraft eller ved hjælp af et apparat er ikke ny. Renæssancens store tænkere konstruerede fly og helikoptere - på papiret, men først ved starten af det tyvende århundrede lettede de første flyvemaskiner. Den danske flypioner Ellehammer var med i første række. På museet kan du se hans første fly fra 1906.

De store haller med flyvemaskiner er bestemt museets populæreste del. Gå ombord i et Caravelle passagerfly, eller sæt dig bag pinden i en Starfighter jetjager. Her er masser af gamle propelfly, gamle og nye helikoptere, svævefly, passagerfly og mange af forsvarets tidligere fly.

Danmarks Tekniske Museum – et must for små opfindere

Verden er fuld af mærkelige tekniske apparater og opfindelser - og mange af dem står her i Helsingør. Museet præsenterer bl.a. nogle af de mange patentansøgninger og modeller, som Patentdirektoratet har modtaget gennem tiden.

Mange af disse opfindelser har haft indflydelse på vor nutidige hverdag. Gennem særudstillinger hanker museet op i datiden og nutiden, f.eks. med udstillingen ”1954 - Før vi glemmer det”. Danmarks Tekniske Museum er et sikkert mål for en udflugt en gråvejrsdag i ferien.